Преговарящите за Brexit са постигнали споразумение за излизане на Великобритания

...
 Преговарящите за Brexit са постигнали споразумение за излизане на Великобритания
Коментари Харесай

Politico: Преговарящите сключиха сделка за Brexit

 Преговарящите за Brexit са постигнали съглашение за излизане на Англия от Европейски Съюз, което би осигурило безвредното излизане на Кралството от съюза с временен интервал, с цел да се предотвратят стопански разтърсвания, написа нормално добре осведоменият уебсайт Politico, като се базира на трима дипломати от Европейски Съюз. 
Впоследствие дипломати от Европейски Съюз обявиха, че за довечера е планувана изключителна среща на посланиците на Европейски Съюз. Трима дипломати от Европейски Съюз потвърдиха, че срещата е за да разреши на посланиците рано да прегледат договорката за напускането на Англия. След това обаче стана ясно, че на посланиците им е казано, че към момента не е реализирана договорка с Англия по изискванията за излизането й от Европейския съюз, съобщи Ройтерс, като се базира на два дипломатически източника.

Индикации, че идната договорка на равнище договарящи е близко, започнаха да се появяват в неделя следобяд, когато стана ясно, че английският министър за Brexit Доминик Рааб ще направи непланирано пътешестване до Брюксел.

„ С оставащи няколко огромни казуса, които би трябвало да бъдат решени, в това число и границите със Северна Ирландия, бе реализирано единодушие, че на този октомврийски Европейски съвет са нужни договаряния лице в лице ", съобщи представител в изказване.

Ако хипотетичната договорка не пропадне още на равнище посланици, тя ще бъде прегледа от министрите на ЕС-27 на съвещанието на Съвета по общи въпроси във вторник. Редица дипломати също по този начин предизвестиха, че тя към момента може да бъде блокирана от министрите в Лондон или евентуално от някои съдружни сътрудници на ръководещата консервативна партия на Тереза Мей в Камарата на общините.

Споразумението ще бъде разисквано от водачите на Европейски Съюз в сряда вечер на вечеря в границите на срещата на Върха на Европейския съвет.

Дипломатите, които са декларирали, че е подписана договорка, са внимателни, а един изрази особена угриженост по отношение на това по какъв начин ще бъде признат пакетът в Обединеното кралство. Но даже и някои елементи да не са ясни, засилената интензивност през уикенда акцентира интензивността, с която договарящите упорстват да покажат съществени резултати от договарянията преди срещата на върха на Европейския съвет в сряда.

Лидерите на Европейски Съюз обявиха, че единствено в случай че има признаци за сходен прогрес ще насрочат още една специфична среща през ноември по тематиката Brexit. След срещата тази седмица водачите на Европейски Съюз не възнамеряват публично да се срещнат още веднъж до декември.

Дори в случай че съглашението за развода - включително и проблематиката на границата със Северна Ирландия, бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз и кабинета на Обединеното кралство, договарящите въпреки всичко би трябвало да се спогодят за " политическата декларация ", която ще очертае бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз, акцентира изданието.

Тереза Май също по този начин е изправена пред забележителна съпротива против зараждащата се договорка в Камарата на общините от страна на бранителите на Brexit в личната ѝ партия и Демократическата партия.

 
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР